duminică, 27 iulie 2008

Noul BMW X6

bmw x6

Putem spune ca noul X6 va semana foarte mult cu acest concept, ca partea frontala este similara lui X5, insa marile deosebiri apar la linia spatelui, acolo unde pavilionul coboara puternic spre stopuri, compromitand oarecum spatiul pentru cei doi pasageri spate, dar dand linia unui coupe, doar ca unul cu oaresce capacitati off-road.

Acestea din urma sunt asigurate de un nou sistem BMW numit Dynamic Performance Control, care controleaza sasiul si trenul de rulare in combinatie cu un sistem de tractiune integrala xDrive, care poate varia cuplul pe punti atunci cand se pierde tractiunea pe una dintre ele. Imediat ce masina detecteaza o posibila subvirare - sau supravirare - a autovehiculului, sistemul va varia distributia tractiunii pe fiecare dintre roti pentru a asigura o trasa perfecta in curbe. Cu alte cuvinte, nu doar ESP, ci mai mult decat atat, masina putand accelera puternic chiar in curbe stranse.

BMW a lansat la Frankfurt si un concept Hybrid X6, dotat cu un sasiu nou care incorporeaza bateriile, sistemele electronice si transmisia. Acest model foloseste o tehnologie dezvoltata impreuna cu GM si DaimlerChrysler, prin care acceleratia este generata de doua motoare electrice si de o transmisie variabila continuu. Fata de modelul obisnuit, acesta imbunatateste consumul cu pana la 20%.

Niciun comentariu: